top of page
Admin

De top 10 meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgevers bieden secundaire arbeidsvoorwaarden om zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt en werknemers te stimuleren. Deze voordelen kunnen bestaan uit flexibele roosters, meer vakantiedagen en opleidingsmogelijkheden. Werkzoekenden verlangen vaak naar deze extraatjes dat hun laat overtuigen om voor het betreffende bedrijf te kiezen. Dit artikel geeft een overzicht van de top 10 meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarden.


1. Flexibele werktijden

Flexibele werktijden staan bovenaan de lijst van meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarden. Werken op tijden die beter passen bij de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld om werk en privéleven beter te kunnen combineren, is erg populair onder werknemers.


2. Thuiswerken

Thuiswerken biedt werknemers meer vrijheid en flexibiliteit in hun werk en helpt bij het verminderen van reistijd en -kosten. Sinds de pandemie van COVID-19 is thuiswerken nog belangrijker geworden en veel werknemers zullen hier ook in de toekomst op blijven letten.


3. Betaald ouderschapsverlof

Betaald ouderschapsverlof geeft werknemers de mogelijkheid om tijd door te brengen met hun pasgeboren of geadopteerde kinderen zonder zich zorgen te maken over financiële gevolgen. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen, die vaak meer verantwoordelijkheid hebben voor de zorg voor kinderen.


4. Vakantiedagen

Vakantiedagen bieden werknemers de mogelijkheid om op vakantie te gaan en tijd door te brengen met familie en vrienden. Dit kan de balans tussen werk en privéleven verbeteren en bijdragen aan de geestelijke gezondheid.


5. Ziekteverlof

Ziekteverlof geeft werknemers de tijd om te herstellen van ziekte of letsel zonder financiële gevolgen. Dit kan bijdragen aan een gezonde werk-privébalans en bijdragen aan het algehele welzijn van werknemers.


6. Pensioenplannen

Pensioenplannen bieden werknemers een gevoel van veiligheid en zekerheid voor hun toekomstige financiële situatie. Dit kan vooral belangrijk zijn voor werknemers die naast hun loondienst geen andere bronnen van inkomsten hebben.


7. Zorgverzekering

Zorgverzekeringen helpen werknemers bij het betalen van hun medische kosten en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan hun gezondheid en welzijn.


8. Opleidingsmogelijkheden

Opleidingsmogelijkheden geven werknemers de kans om nieuwe vaardigheden te leren en hun loopbaan vooruit te helpen. Dit kan bijdragen aan hun motivatie en betrokkenheid bij het werk.


9. Kinderopvang

Kinderopvang is vooral belangrijk voor ouders met jonge kinderen, omdat het hen in staat stelt om te werken terwijl hun kinderen in goede handen zijn. Hierdoor zijn werknemers enorm geholpen waardoor ze zich kunnen focussen op hun prestaties.


10. Prive gebruik diverse middelen

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om devices als telefoon en laptop ook voor privé doeleinden te gebruiken. Daarnaast is het ook steeds vaker dat een auto van de zaak een aantal privé kilometers gebruikt mag worden. In het kader van duurzaamheid zijn dit positieve ontwikkelingen.







Comments


bottom of page