top of page
Admin

De verschillende recruitment rollen

Recruitment is voor elke organisatie het middel voor het behalen van groei. Veel mensen weten ongeveer wat recruiters doen, bijvoorbeeld omdat ze zelf ook sollicteren of benaderd worden. Bijvoorbeeld via LinkedIn of per e-mail.  Achter de schermen zijn er echter verschillende rollen die gedurende het wervingsproces voorbij kunnen komen. In dit artikel vertellen we je graag meer over die verschillende sleutel posities.


De 4 verschillende rollen binnen recruitment: 


Sourcers

Sourcers zijn de ultieme speurneusen van de recruitmentwereld. Ze hebben een scherp oog voor detail en een gave voor het vinden van verborgen talent. Hun taak is om actief te zoeken naar geschikte kandidaten via verschillende bronnen, zoals LinkedIn, jobboards en professionele netwerken. Door geavanceerde zoektechnieken en slimme outreach methoden te gebruiken, kunnen ze exact de potentiële kandidaten in de doelgroep vinden.


Recruiters

Recruiters zijn de bruggenbouwers en relatiebeheerders tussen organisaties en kandidaten. Ze zijn verantwoordelijk voor het selecteren, interviewen, screenen en coördineren van het hele wervingsproces. Een goede recruiter is als een matchmaker, die niet alleen kijkt naar de vaardigheden en ervaring van een kandidaat, maar ook naar de culturele fit en de persoonlijkheid t.o.v het bestaande team. Ze begrijpen de behoeften van zowel de organisatie als de kandidaat en streven ernaar om de perfecte match tot stand te brengen. Een corporate recruiter werkt voor 1 organisatie. Een bureau recruiter werkt op afstand en is in dienst van een werving- en selectiebureau.


Recruitment marketeers

Recruitment Marketeers zijn professionals die gespecialiseerd zijn in het toepassen van marketing principes en -technieken binnen het wervingsproces. Ze combineren marketingstrategieën met recruitment methoden om talent aan te trekken, te engageren en te behouden voor een organisatie. Deze rol is ontstaan als reactie op de transformatie waarop mensen werk zoeken en vinden. Online kanalen en branding spelen hierin een steeds grotere rol.


Employer branders

Employer branders zijn de verhalenvertellers van de recruitment wereld. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren en verspreiden van een professioneel en aantrekkelijk werkgeversmerk. Door middel van strategische communicatie en employer branding ideeën voor sociale media campagnes, branding evenementen en andere interessante acties. Dit om potentiële kandidaten te verleiden en de organisatie te positioneren als een interessante werkgever.


Wanneer ben je een goede recruiter?


In de competitieve wereld van recruiters gaat het erom dat de recruiters van topniveau blijft voor hun opdrachtgevers. Een goede recruiter zorgt tijdens de werving voor een goede vertaalslag tussen de vraag en het aanbod. Tegenwoordig is de werkloosheid erg laag en zitten veel werknemers goed bij hun huidige werkgever. Het is daarom heel belangrijk dat je als recruiter de balans weet te vinden tussen kwantiteit en kwaliteit om daarmee het best vindbare talent aan te trekken. 


Een goede recruiter gaat doelgericht te werk. Als matchmaker tussen talent en organisatie draag je bij aan de groei en het succes van je bedrijf. Je stelt heldere doelen, communiceert deze effectief en blijft voortdurend evalueren en bijsturen. Met scherpe communicatieve vaardigheden en een doortastende aanpak, ben je in staat om snel tot de kern te komen en beslissingen te nemen die zowel de kandidaten als je organisatie ten goede komen.


Daarnaast is een goede recruiter actief op zoek naar vernieuwing en verbetering. Je bent altijd op zoek naar manieren om jezelf te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste (digitale) ontwikkelingen in het vakgebied. Door een uitgebreid netwerk op te bouwen en gebruik te maken van feedbackmechanismen, blijf je als recruiter voortdurend streven naar verbetering en groei. Zowel voor jezelf als voor de omgeving waarin je werkt.


Op zoek naar een goede recruiter? People X helpt je hier graag mee!

Comments


bottom of page