top of page
Admin

Hoe kan recruitment innovatie en verandering versnellen?

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2023

Regelmatig krijgt PeopleX de vraag: welke vaardigheden hebben medewerkers nodig om te kunnen innoveren? Nu is elke organisatie anders, dus er is niet 1 oplossing.

Wat wel belangrijk is, is om je menselijk kapitaal goed in te zetten. Daarmee wordt bedoeld het efficiënt laten werken en vertrouwen op ieders talenten. Energie gaat namelijk waar het niet kruipen kan. Hoe fijn is het als er door efficiënt werken ruimte ontstaat om wekelijks te brainstormen, lekker te wandelen en tegelijkertijd met verschillende collega's op nieuwe ideeën te komen om slimmer te werken?

Zelf ben ik helemaal weg van design thinking, maar dat is voor sommige mensen te hoog over of abstract. Faciliteer dan een uurtje tijd samen met collega's, klanten en/ of leveranciers om iets te bedenken wat echt belangrijk voor elkaar is en daarmee van toegevoegde waarde is.


Vaak kom je erachter dat marktontwikkelingen ook de boel flink op kunnen schudden in een jaar. En voor ieder bedrijf heeft dit een andere impact.


Binnen een bedrijf als Fokker/ GKN Aerospace werd in 2022 nog gestuurd op minder vaste lasten voor verschillende productie locaties in Nederland. Totdat de oorlog uitbrak in Oekraïne en er ineens volop geïnvesteerd moest worden in gevechtsvliegtuigen voor Defensie. Daarmee vond er een flinke verschuiving plaats in de behoefte aan talent en vaardigheden.


Ook TenneT en Alliander kregen strategische doelstellingen voor 2030 die ervoor zorgen dat het huidige personeelsbestand flink uit moeten breiden. Als recruitment business partner is het dan snel schakelen en belangrijk om de bestaande en nieuwe arbeidsmarkt tools op te schalen. Denk aan een pre-screening via Whatsapp of Audio intakes.


Te vaak word ook nog de kracht van de vacaturetekst onderschat en ook het gebruik van hr analytics, google trends en meerdere wervingskanalen. Dit tezamen is geen overbodige luxe en levert een ervaren recruiter enorm veel tijdsbesparing op.


PeopleX gebruikt al jaren recruitment marketing tools en creëert bewezen "candidate journeys" om tot kwalitatief goede matches te komen.


Wilt u daar meer over weten en uw recruitment activiteiten versnellen?

Neem dan contact met ons op.


Comments


bottom of page