top of page
Admin

Hoe pas je SEO en SEA toe bij recruitment?

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

In onze vorige artikelen hebben we gesproken over het belang van de zichtbaarheid van bedrijven door recruitment marketing en employer branding. Daarnaast zijn het gebruik van sterke Social Media kanalen, SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) ook erg interessante marketing technieken. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over: hoe pas je SEO en SEA toe in recruitment? 


De kracht van SEO bij recruitment 

SEO is een enorm belangrijk aspect bij een sterke positionering van een bedrijf voor het verkrijgen van nieuw talent. We spreken van een sterke SEO positionering wanneer bedrijven online hoog gepositioneerd staan in Google. Dus als mensen bijvoorbeeld zoeken op ‘ict banen’ of ‘ict vacatures’ krijgen ze direct organisch de best gepositioneerde bedrijven te zien. Het kan wel een behoorlijke investering zijn om goed op Google gevonden te worden, toch is het vaak een interessante lange termijn investering.

  

SEO gaat daarbij niet alleen over het optimaliseren van webpagina's voor zoekmachines. Het gaat er ook om dat jouw vacatures worden gevonden door de juiste mensen op het juiste moment, want dan levert het ook wat op.

 

Hier zijn enkele tips om SEO toe te passen in je recruitment strategie:

  1. Gebruik relevante zoekwoorden: Identificeer de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar vacatures in jouw branche en verwerk deze strategisch in je vacatureteksten, meta-beschrijvingen, titels en sub-titels.

  2. Creëer kwalitatieve content: Naast vacatureteksten kun je waardevolle content produceren zoals blogposts, whitepapers of gidsen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Hiermee vergroot je niet alleen je autoriteit in de branche, maar trek je ook organisch (niet betaald) en niet gepland verkeer aan naar je website.

  3. Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten: Als je op zoek bent naar lokale kandidaten, zorg er dan voor dat je de locatie specifiek benoemt in je vacatures en op je website. Dit kan helpen om hoger te ranken in lokale zoekopdrachten.


Het gebruik van SEA in Recruitment:

SEA is het betaalde gedeelte van Google. Bij SEA kom je net als SEO bij de zoekresultaten op basis van diverse zoekwoorden. In tegenstelling tot SEO betaal je bij SEA per klik. Hoewel de kliks bij Google relatief duur zijn, kan het toch een effectieve methode zijn om te gebruiken. Bij SEA krijg je vrijwel direct resultaat op de strategie, dus dan weet je veel sneller dan bij SEO of het resultaat goed is. 


SEA stelt je dus in staat om direct bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. Dit wanneer potentiële kandidaten zoeken naar relevante termen o.b.v. je target zoekwoorden. 

Ook voor SEA hebben wij een aantal tips opgesteld voor een goede marketing strategie: 

  1. Target specifieke zoekwoorden: Maak vooraf een lijst van zoekwoorden waar het interessant is om op gevonden te worden. Zorg zodra je deze lijst hebt gemaakt dat je voor deze zoekwoorden een maximale cost per click hebt ingesteld. Hierdoor zorgt Google ervoor dat je het meeste rendement uit je kliks kunt halen.

  2. Gebruik retargeting: Benader kandidaten die eerder je website hebben bezocht maar nog niet hebben gesolliciteerd door middel van retargeting advertenties. Dit kan hen herinneren aan openstaande vacatures en hen aanmoedigen om alsnog te solliciteren.

  3. Test en optimaliseer: Experimenteer met verschillende advertentie-indelingen, zoekwoorden en doelgroepen om te zien wat het beste werkt voor jouw recruitmentcampagnes. Blijf de prestaties van je advertenties monitoren en pas ze indien nodig aan voor maximale effectiviteit.


Zijn SEO en SEA interessant voor recruitment?

Door een combinatie van SEO en SEA te gebruiken in je recruitmentstrategie, kun je o.a. je bereik vergroten, relevante kandidaten aantrekken en je concurrentiepositie versterken. Het investeren in deze digitale marketingtechnieken kunnen de recruitment resultaten van bedrijven naar een veel hoger level tillen. 


Behoefte aan meer informatie over het gebruik van SEO en SEA voor recruitment? Stuur ons gerust een bericht en we helpen je graag verder! 


Comments


bottom of page