top of page
Admin

Hoe zorg je ervoor dat je vacatures hoog in de ranking komen van Google?

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Zoals in ons eerder geschreven artikel over SEO en SEA is het enorm belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Daarnaast zijn er nog meer factoren die bepalen of je vacaturetekst goed gevonden wordt in Google. Om te helpen bij vacatureteksten te optimaliseren hebben wij een checklist gemaakt van de belangrijkste aspecten om een vacaturetekst hoog in de Google ranking te krijgen;


Gebruik relevante zoekwoorden: 

Identificeer de belangrijkste zoekwoorden die kandidaten gebruiken bij het zoeken naar vergelijkbare vacatures. Integreer deze zoekwoorden op natuurlijke wijze in de titels, beschrijvingen en inhoud van je vacatures. Een manier om gemakkelijk relevante zoekwoorden te vinden is Wordtracker.com.


Optimaliseer de paginatitel en meta-omschrijving: 

De paginatitel en meta-omschrijving zijn de eerste elementen die zoekers zien in de zoekresultaten van Google. De meta-omschrijving is een korte samenvatting van maximaal 160 tekens die in de zoekresultaten van zoekmachines onder de titel en de URL wordt weergegeven. Zorg ervoor dat beiden aantrekkelijk zijn en relevante zoekwoorden bevatten om het klikken te maximaliseren.


Maak gebruik van gestructureerde gegevens:

Voeg gestructureerde gegevens toe aan je vacaturepagina's om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen. Dit kan helpen om je vacatures te tonen als rijke resultaten, zoals vacature fragmenten, in de zoekresultaten. Met gestructureerde gegevens vertel je eigenlijk aan Google over wat voor content de pagina beschikt. Door dit aan te geven kan je in aanmerking komen voor de Google featured snippets.


Optimaliseer de laadsnelheid van de pagina: 

Snelle laadtijden zijn cruciaal voor zowel gebruikerservaring als SEO. Zorg ervoor dat je vacaturepagina's snel laden door afbeeldingen te optimaliseren, onnodige scripts te verminderen en caching te gebruiken. Benieuwd of de vacature pagina snel genoeg is? Test de snelheid met de Pagespeed tool van Google.


Promoot je vacatures op sociale media: 

Deel je vacatures op sociale media platforms om meer verkeer naar je vacaturepagina's te leiden. Dit kan helpen om de autoriteit en relevantie van je vacatures in de ogen van zoekmachines te vergroten.


Creëer hoogwaardige en unieke content: 

Schrijf boeiende en informatieve vacatureteksten die de essentie van de functie duidelijk overbrengen. Gebruik unieke content en beelden om je te onderscheiden van concurrenten en om zoekmachines te laten zien dat je waarde biedt aan gebruikers. Wanneer bezoekers een langere tijd op je website zijn, ziet Google dit als positieve signalen om de website ook op andere posities goed te laten groeien. Google wilt namelijk alleen het beste voor zijn gebruikers. 


Optimaliseer voor mobiele apparaten: 

Zorg ervoor dat je vacaturepagina's geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen vacatures zoeken via smartphones en tablets. Dit kan helpen om je positie in de zoekresultaten van mobiele apparaten te verbeteren.

Mede met deze checks vergroot je de kans dat de vacatures beter in Google gevonden worden. Extra hulp nodig met het beter gevonden worden in Google? Stuur ons een bericht, we helpen je graag verder!


Comments


bottom of page