top of page
Admin

Online onboarding

Door het 'nieuwe' werken op afstand vraagt dit van HR andere vormen van onboarden. Om het onboarden van nieuwe medewerkers beter en makkelijker te maken, hebben wij een top 5 gemaakt!

Virtuele kennismaking

Het inwerken begint meestal al voor de komst van de nieuwe medewerker, waarbij het cruciaal is om een gastvrije omgeving te creëren via virtuele methoden. Engagement creëren door bijvoorbeeld een welkomstmail, het delen van een persoonlijke video van het team en het verlenen van toegang tot interne communicatiekanalen, kunnen helpen om het nieuwe teamlid snel geïntegreerd te laten voelen.

Duidelijke Communicatie

Veel nieuwe medewerkers werken op afstand en hebben soms te maken met verschillende tijdzones. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van afspraken. Maak ook gebruik van internationaal herkenbare communicatietools zoals Slack, Microsoft Teams of Zoom en voeg eventueel een handleiding toe voor het gebruik ervan. Een handige gids (in nederlands én engels) met informatie over de bedrijfscultuur, kernwaarden en verwachtingen draagt ook bij aan een soepele start en voorkomt problemen later.

Flexibele Werkomgeving

Een voordeel van een remote medewerker is de mogelijkheid om vanaf verschillende locaties te werken. Zorg ervoor dat gedurende het inwerkproces dit vergemakkelijkt door de juiste faciliteiten en efficiënte virtuele werkomgeving, inclusief tips voor betrouwbare internetverbindingen, aanbevolen software en tools en suggesties voor co-working spaces wereldwijd.

Virtuele Training en Onboarding Sessions

Ontwikkel virtuele trainingsmodules en inwerksessies die gemakkelijk toegankelijk zijn voor remote werkers. Deze sessies kunnen verschillende onderwerpen behandelen, waaronder technische trainingen met beeldmateriaal en het inhoudelijk goed begrijpen van specifieke bedrijfsprocessen en -systemen alvorens aan het werk te kunnen.

Digitale Welkomstkit

Stuur de nieuwe remote werker ook een digitaal welkomstpakket met alle benodigde informatie zoals het bedrijfsbeleid, projectoverzichten, contactgegevens van teamleden en relevante documentatie. Dit kan de leidinggevende het beste samenstellen. Een goed georganiseerde welkomstkit zal een naadloze integratie in het bedrijf vergemakkelijken.

Samengevat

Om remote werkers effectief in te werken, is het belangrijk om een innovatieve en flexibele aanpak te hanteren. Door een virtueel onboardingproces te implementeren dat is afgestemd op de specifieke behoeften, kunt u een positieve werkomgeving creëren en toptalent aantrekken, ongeacht hun locatie. Goed dus om het onboardingproces te heroverwegen om remote werkers een succesvolle, efficiente start te laten maken. Een goed begin is het halve werk!

Comments


bottom of page