top of page
Admin

Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing (RPO) wordt weer populairder. Het stelt bedrijven in staat om de werving van nieuwe medewerkers uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Hierdoor krijgen de betreffende opdrachtgevers kennis en regie over de werving van nieuwe benodigde talenten en kunnen ze sneller goede kandidaten aantrekken. Dit biedt vele voordelen en een nuttige inzet van mensen, middelen en systemen. Ofwel een flinke besparing van tijd en geld!


De voordelen van RPO


Recruitment Process Outsourcing (RPO) biedt veel voordelen voor bedrijven die hun kosten willen verlagen en hun wervingsproces willen versnellen en verbeteren. Het belangrijkste voordeel van RPO is dat het toegang geeft tot een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten. Het zorgt voor een betere toegang tot talenten dan wanneer ze hun zoektocht zouden beperken tot enkele websites. De RPO recruiter bespaart hen de tijd die nodig is voor een doelgroepanalyse, vergaren van arbeidsmarktkennis, het plaatsen van aantrekkelijke vacatureteksten, het beoordelen van cv's tot aan het voeren van telefonische intakes of sollicitatiegesprekken. Daarnaast worden lijnmanagers indirect opgeleid tot goede interviewers met de juiste handvatten en vaardigheden.


De uitdagingen van RPO


Hoewel Recruitment Process Outsourcing (RPO) bedrijven een aantal voordelen biedt, zijn er ook een aantal uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel RPO op de lange termijn geld kan besparen door de behoefte aan intern wervingspersoneel te verminderen, kan het voor kleinere bedrijven of bedrijven moeilijk in te schatten zijn wat het benodigde budget en de verwachte wervingsbehoefte is. Het gebruik maken van RPO kan in beginsel een investering lijken, maar betaald zich uit wanneer er goede nieuwe medewerkers het bedrijf verder helpen groeien. Talentvolle kandidaten zijn immers juist hard nodig in start-ups and scale-ups om een bedrijf van de grond te krijgen.


Wat is nodig om RPO tot een succes te maken?


Een ander belangrijk voordeel van RPO is het no-cure no-pay principe. De RPO-aanbieder kan op basis van een inventarisatie en personeelsplanning een goede inschatting van uw wervingsbehoefte maken.


Als de RPO-aanbieder precies op de hoogte is van de wensen van het bedrijf waar het naartoe wil, dan helpt dit enorm. Dit om een authentiek verhaal aan de kandidaten te kunnen vertellen en te bouwen aan de toekomst van het bedrijf.


Tenslotte is het belangrijk om de RPO recruiters te koppelen aan gemotiveerde medewerkers en hiring managers die de kernwaarden en missie van een bedrijf goed uitdragen. Dit maakt de samenwerking helemaal tot een succes!


Neem gerust contact met ons op om u verder te helpen.


Comentários


bottom of page