top of page
Admin

Salaris is niet heilig voor personeel

Hoewel salaris een belangrijke factor kan zijn voor werknemers om bij hun werkgever te blijven of bij het kiezen van een baan, is het niet altijd het belangrijkste aspect voor werknemers. Er zijn andere factoren die een grote(re) rol spelen bij het tevreden stellen van werknemers.


Een van de belangrijkste factoren voor werknemers is de werkomgeving en de bedrijfscultuur. Werknemers willen werken in een omgeving waarin ze zich veilig, ondersteund en gewaardeerd voelen. Een positieve bedrijfscultuur draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid bij het werk.


Ook zaken als flexibiliteit en de mogelijkheid om een goede werk-privé balans te hebben. zijn zeer relevant. Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken zijn voor veel werknemers zelfs een belangrijke overweging bij het kiezen van een baan. Vandaar dat nu op veel job sites geselecteerd kan worden op hybride werken.


Daarnaast spelen zaken mee als opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en de mogelijkheid om door te groeien binnen een bedrijf. Werknemers willen zich blijven ontwikkelen en groeien in hun carrière. Als een bedrijf deze mogelijkheden biedt, kan dit bijdragen aan een hogere werktevredenheid.


Kortom, salaris is belangrijk is voor werknemers, maar er zijn diverse andere factoren die ook een grote rol spelen bij het aantrekken en tevreden stellen van werknemers. Een positieve werkomgeving, flexibiliteit, ontwikkelingsmogelijkheden en groeikansen binnen een bedrijf zijn de andere factoren die een belangrijke rol kunnen spelen bij het geluk en de tevredenheid van werknemers.


Belangrijk is hoe dan ook om niet de tekst "marktconform salaris" op te nemen in een vacature tekst. Dan komt er zelden een reactie binnen. Benoem in ieder geval de range waarvoor de vacature is gesteld. En daar bovenop is het dus geen overbodige luxe om alle secundaire arbeidsvoorwaarden te noemen. Van de manier van werken tot aan opleidingsmogelijkheden.


En wat nu te doen voor een doelgroep die minder getriggerd worden door arbeidsvoorwaarden? Dan is het bijvoorbeeld relevant om de missie van de organisatie te vermelden. Of een teamomschrijving te geven, danwel te vermelden wat de unieke bijdrage is die iemand via deze rol kan gaan bijdragen. Verplaats u vooral in de aan te trekken kandidaten of te behouden werknemers.


Heeft u hulp nodig om uw beloningsbeleid en vacature teksten eens te herzien? Neem contact met ons op!




Comments


bottom of page