top of page
Admin

Top 10 AI tools om de HR productiviteit te verhogen

Door de komst van AI kunnen HR afdelingen veel efficiënter en productiever gaan worden. In onze eerdere artikelen hebben we vermeld over hoe je het beste AI kan gebruiken. In dit artikel vertellen we je graag meer over hoe diverse (AI) tools een enorme impact kunnen hebben om de HR productiviteit te verhogen. We nemen je graag mee in een voorbeeld van 10 tools die erg krachtig voor organisaties kunnen zijn. Om de tools zo goed mogelijk te kunnen opdelen per behoefte hebben we de tools in diverse categorieën geplaatst. 


Algemene / allround AI tools voor HR 


Monday.com is ontworpen als een veelzijdige projectmanagementtool die perfect is voor het stroomlijnen en verbeteren van HR-processen. Met een visueel dashboard en aanpasbare workflows biedt het HR-teams overzicht en controle over hun werkprocessen. 


Monday.com is erg krachtig in:


Het visueel maken van taken: Monday.com biedt een overzichtelijk en aanpasbaar dashboard waarin HR-teams gemakkelijk lopende taken, sollicitaties en projecten kunnen volgen. Het maakt het eenvoudiger om te zien waar vertragingen optreden en wie verantwoordelijk is voor specifieke taken.


Automatiseringen: HR-processen zoals sollicitantenscreening, opvolging en interne communicatie kunnen worden geautomatiseerd met Monday.com. Dit zorgt voor meer efficiëntie en minder handmatige handelingen.


Integraties met andere tools: Monday.com integreert perfect met tools zoals Slack, Google Drive en Outlook, zodat HR-professionals niet tussen verschillende systemen hoeven te schakelen. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces en betere samenwerking.


Aanpasbare workflows: Elk HR-team werkt anders, en Monday.com biedt de flexibiliteit om workflows aan te passen aan de unieke behoeften van de organisatie. Of het nu gaat om wervingspijplijnen, onboarding of prestatiebeoordelingen, de tool kan worden afgestemd op elk proces.


Notion

Notion is een uiterst flexibel platform dat HR-teams kan ondersteunen met documentbeheer, projectmanagement en kennisdeling. Het biedt een alles-in-één werkruimte waar teams gemakkelijk workflows kunnen creëren, bewerken en organiseren.


De voordelen van Notion zijn: 


Snel gebruikmaken van informatie: HR-teams kunnen Notion gebruiken om alle personeelsdossiers, beleidsdocumenten en procedures op één centrale plek te bewaren. Dit zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot essentiële informatie, zonder dat er naar meerdere bronnen hoeft te worden gezocht.


Taak- en projectbeheer: Met de ingebouwde projectmanagementtools kunnen HR-teams vacatures, wervingscampagnes en onboarding-processen beheren. Deadlines en prioriteiten kunnen eenvoudig worden gevolgd, waardoor er minder kans is op miscommunicatie of vergeten taken.


Samenwerking en communicatie: Notion maakt real-time samenwerking mogelijk, waardoor HR-teams effectief kunnen samenwerken aan beleid, prestatiebeoordelingen of interne projecten, zonder te schakelen tussen verschillende tools of e-mails.


Workday

Workday biedt volledig AI-gestuurde oplossingen voor HR, zoals talentbeheer, salarisadministratie en planning. Het gebruikt machine learning om inzichten te geven in personeelsdata en helpt bij het maken van strategische beslissingen.


De belangrijkste punten van Workday zijn:


Integratie van processen: Workday biedt een geïntegreerd systeem dat verschillende HR-functies samenbrengt, zoals werving, prestaties, salarisadministratie, en talentbeheer. Dit maakt het eenvoudiger om gegevens en processen te stroomlijnen en informatie éénmalig in te voeren en te beheren.


Gebruiksvriendelijke interface: Workday staat bekend om zijn intuïtieve en moderne gebruikersinterface. Hierdoor is het gemakkelijk voor HR-teams en medewerkers om ermee te werken. Zonder dat hier lange en uitgebreide trainingen voor nodig zijn.


Realtime gegevens: De tool biedt toegang tot realtime gegevens. Dat betekent dat de HR afdeling altijd de meest actuele informatie hebben over werknemers, functies en bedrijfsprestaties. Dit is een enorm voordeel van het gebruik van Workday.


Automatisering van HR-processen: Veel handmatige processen zoals diverse goedkeuringen en gegevensinvoer, kunnen worden geautomatiseerd in Workday. Dit vermindert menselijke fouten en verhoogt de (tijd) efficiëntie van de HR-afdeling.


AI voor rekrutering en personeelswerving

AI-technologieën maken het recruitmentproces veel beter en gemakkelijker. Zo zijn er AI-tools voor kandidaatselectie de helpen de HR-professionals sollicitaties snel te analyseren. De AI vind doorgaans de beste kandidaten en de HR professional hoeft dit alleen nog maar te controleren. Dit bespaart tijd en maakt het proces efficiënter in AI rekrutering en AI personeelswerving.


Breezy HR

Breezy HR maakt gebruik van AI om het wervingsproces te automatiseren. Het biedt functies zoals automatische kandidaatselectie, sollicitatietracking, en integraties met verschillende platforms.

Gratis proefmogelijkheid: Een van de grootste voordelen van Breezy HR is dat het een gratis probeer plan heeft. In dit plan kan je erg gemakkelijk achter de krachtige functies komen voordat je hiervoor moet betalen.


Tools voor CV-screening en kandidaatselectie

Door CV screening en AI kandidaatselectie werken recruiters slimmer. Deze AI-tools zoeken naar de juiste vaardigheden en ervaring in sollicitaties. Zo vinden HR-medewerkers snel de beste kandidaten. Dit bespaart veel tijd en verbetert de kwaliteit van de selectie.


Eightfold.ai

Eightfold.ai biedt talent acquisition - oplossingen door AI te gebruiken om de juiste kandidaat te matchen met de juiste rol. Het analyseert CV’s en voorspelt de kans dat iemand geschikt is voor een bepaalde functie.

Functies waar Eightfold.ai erg sterk in is:


AI-Gedreven talent matching: Eightfold.ai maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om kandidaten nauwkeurig te matchen met vacatures. Het analyseert de vaardigheden, ervaring, en ambities van kandidaten om beter passende aanbevelingen te doen, wat de kwaliteit van de aanwervingen verbetert.


Voorspellingen: Door de grote database die in de tool is verwerkt maakt AI het mogelijk om voorspellingen en analyses te maken.


Talentenbeheer: Het platform biedt tools voor interne mobiliteit, zodat bedrijven hun bestaande personeel beter kunnen ontwikkelen en laten doorstromen naar andere functies binnen de organisatie. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van het huidige talent verbeterd en worden opleidingskansen geoptimaliseerd.


Pymetrics

Pymetrics maakt gebruik van neurowetenschappelijke spellen om kandidaten te evalueren en AI om de meest geschikte kandidaten te selecteren. Het bevordert diversiteit en helpt vooringenomenheid in het wervingsproces te verminderen. Een aantal belangrijke punten van Pymetric zijn:


Niet bevooroordeeld werven: Pymetrics richt zich op het verminderen van vooroordelen in het wervingsproces. Het gebruikt algoritmes die regelmatig worden getest en aangepast om ervoor te zorgen dat ze eerlijk en onbevooroordeeld zijn, wat bijdraagt aan een diverser personeelsbestand.


Wetenschappelijke assessments: Het platform maakt gebruik van neurowetenschappelijke tests om het potentieel en de gedragskenmerken van kandidaten te meten. Deze tests zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waardoor bedrijven meer vertrouwen kunnen hebben in de nauwkeurigheid van de resultaten.


Zoho Recruit

Zoho Recruit biedt een AI-aangedreven Applicant Tracking System (ATS) dat helpt met sollicitantenbeheer, wervingsanalyses en CV-screening. Het vereenvoudigt het wervingsproces en verhoogt de efficiëntie van HR-teams.


Kernpunten van ZoHo Recruit: Integraties met social media: Zoho Recruit integreert met meerdere vacaturebanken en sociale media platforms zoals LinkedIn, Indeed en Glassdoor. Dit maakt het gemakkelijk om vacatures met één klik te plaatsen op verschillende platforms, wat de zichtbaarheid vergroot en helpt om een bredere groep kandidaten te bereiken. Ook kan dit voor de HR professional enorm veel tijd besparen.


Aanpasbare workflows: Het platform biedt aanpasbare workflows, waarmee HR-afdelingen de wervingsprocessen kunnen optimaliseren op basis van hun specifieke behoeften. Bedrijven kunnen gepersonaliseerde sollicitatieformulieren en workflows creëren die passen bij hun wervingsstrategie en bedrijfscultuur.


Virtuele recruitment assistenten en chatbots

Virtuele recruitment assistenten en AI chatbots zijn ook erg belangrijk. Ze staan 24/7 klaar om met sollicitanten te praten en vragen te beantwoorden. Door de interactie mogelijkheden van deze AI chatbots voelen kandidaten zich persoonlijk behandeld. Dit maakt het sollicitatieproces interactiever.


HireVue

HireVue gebruikt AI voor video interviews en talentbeoordelingen. De tool analyseert de antwoorden en non-verbale signalen van kandidaten om een objectieve beoordeling te geven. De kracht van HireVue zit hem voornamelijk in het efficiënt screenen van kandidaten. Dit doen ze door het maken van on-demand video interviews. Kandidaten kunnen van over de hele wereld deelnemen in de interviews waardoor er snel en goed geschakeld kan worden. Naast dat HireVue interviews een stuk toegankelijker maakt zorgt het ook voor een snellere tijd tot aanname.


XOR

XOR is een AI-gestuurde chatbot die communicatie met kandidaten en medewerkers automatiseert. Het helpt met interviews plannen, vragen beantwoorden en opvolging geven, waardoor HR-processen efficiënter verlopen.


XOR is enorm belangrijk voor de volgende functies:


24/7 kandidaat ondersteuning: XOR maakt gebruik van AI-gestuurde chatbots die 24/7 beschikbaar zijn om met kandidaten te communiceren. Kandidaten kunnen vragen stellen over het sollicitatieproces, de status van hun sollicitatie opvragen of hulp krijgen bij het indienen van hun sollicitatie, allemaal zonder menselijke tussenkomst. Dit versnelt de communicatie en verbetert de kandidaatervaring aanzienlijk.


Diverse talen: XOR ondersteunt meerdere talen, wat vooral nuttig is voor internationale bedrijven die kandidaten werven uit verschillende landen. De meertalige chatbots kunnen communiceren met kandidaten in hun eigen taal, wat zorgt voor een inclusieve ervaring en de kans vergroot om wereldwijd talent aan te trekken.


Automatiseren van HR Taken: XOR helpt HR-teams door repetitieve taken zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen, het plannen van interviews en het versturen van herinneringen volledig te automatiseren. Dit bespaart tijd en vermindert de werklast van recruiters, zodat ze zich kunnen concentreren op strategisch werk zoals het beoordelen van kandidaten en het verbeteren van de kandidaatervaring.


Leena AI

Leena AI is een AI-assistent voor HR die herhalende taken automatiseert, zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen, het beheren van HR-tickets en het uitvoeren van feedbackenquêtes onder medewerkers. Deze aanpassingen zorgen er niet alleen voor dat er enorm veel tijd wordt bespaard maar ook dat er vanuit geen fouten gemaakt kan worden door bijvoorbeeld de feedbackenquêtes naar de verkeerde medewerkers te sturen.


AI voor talentontwikkeling en training


AI tools maken het ontwikkelen en trainen van werknemers veel beter. Ze gebruiken geavanceerde analyses en machine learning. Zo kunnen ze maatwerk leerpaden en adaptieve trainingen bieden. Werknemers volgen dan leerinhoud en trajecten die echt bij hen passen. Dit maakt ze meer betrokken en helpt ze beter te leren.


TalentSoft

TalentSoft biedt een platform voor talentbeheer dat AI gebruikt om prestaties te analyseren, medewerkers te coachen en trainingstrajecten aan te bevelen. Het helpt bij het ontwikkelen van werknemers en het optimaliseren van de talentpipeline.


Complete talentmanagement oplossingen: TalentSoft biedt een geïntegreerde oplossing voor het beheren van het volledige talentmanagement proces Van werving tot onboarding, prestatiebeheer, leren en ontwikkeling. Binnen TalentSoft zijn er enorm veel mogelijkheden. Dit maakt het platform zeer geschikt voor organisaties die een samenhangende en efficiënte HR-strategie willen implementeren.


Opvolgingsplanning: TalentSoft biedt tools voor opvolgingsplanning, waarmee HR-teams toekomstige talenten binnen de organisatie kunnen identificeren en voorbereiden. Door middel van competentiebeheer en talentbeoordeling helpt het platform bij het creëren van een pipeline van toekomstige leiders en kritieke medewerkers, waardoor bedrijven beter voorbereid zijn op personeelsveranderingen.


AI voor salarisadministratie en payroll

Tegenwoordig zijn er erg veel goede tools op de markt voor een nette en snelle salarisadministratie. Nu met de integratie van AI kan dit nog efficiënter worden opgelost. Momenteel zijn er nog niet veel 'unieke' tools voor salarisadministratie en HR op de markt. ADP is wel een tool die de AI oplossingen op een zeer goede manier hebben omarmt.


ADP

ADP biedt AI-oplossingen voor salarisadministratie en HR-beheer. Met tools voor prestatiebeoordelingen, aanwezigheidsbeheer en HR-analyses helpt ADP om data te analyseren en processen te stroomlijnen.


Complete HR administratie oplossing: ADP biedt een uitgebreide suite van HR-tools die onder andere payroll, tijdbeheer, werving, compliance en prestatiebeheer omvatten. Dit betekent dat HR-teams alle belangrijke processen kunnen beheren via één platform, wat tijd en moeite bespaart door alle HR-activiteiten te centraliseren.


Betrouwbare en nauwkeurige adminstratie: Een van de belangrijkste functies van ADP is de payroll-verwerking. ADP staat bekend om zijn nauwkeurige en betrouwbare salarisverwerking, inclusief belastingberekeningen, looninhoudingen en naleving van lokale en internationale regelgeving. Dit vermindert het risico op fouten en helpt bedrijven om op tijd en correct te betalen, wat cruciaal is voor de tevredenheid van medewerkers.


Naleving wet en regelgeving: ADP is gespecialiseerd in het naleven van arbeidswetgeving en regelgeving in verschillende landen. Het platform wordt voortdurend bijgewerkt met de nieuwste wijzigingen in belastingwetten en HR-regels, zodat bedrijven altijd voldoen aan de geldende wetgeving. Dit helpt bedrijven te voorkomen dat ze boetes krijgen voor niet-naleving van de regelgeving, vooral als ze internationaal actief zijn.


Samengevat

Wij hopen met dit artikel je meer informatie te hebben gegeven over de enorm krachtige mogelijkheden van AI. Dat dit de HR productiviteit kan verhogen is inmiddels wel duidelijk, het gaat er voornamelijk om dat de juiste tools op de correcte manier wordt ingezet. Behoefte aan support voor de digitalisering van HR en recruitment? Neem gerust contact met ons op!

Comments


bottom of page