top of page
Admin

Wat zijn goede voorbeelden van een Employer Value Proposition?

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

In onze vorige artikelen hebben we het gehad over het Employer Branding Model en beantwoordden we de vraag Hoe bepaal je een EVP? Om dit meer concreet te maken hebben we de grootste bedrijven ter wereld bekeken. We onderzochten "Wat is nu een goede EVP?" In dit artikel vertellen we je er graag meer over en zetten we de beste voorbeelden met ideeën op een rij!


Canva

Canva is een grafische ontwerptool website gevestigd in Australië. Het bedrijf biedt een groot aantal unieke voordelen aan werknemers, zoals ontbijt en lunch bereid door interne chef-koks, gratis lidmaatschappen voor de sportschool en een vergoedingsbudget voor verhuizingen.

Naast de financiële en gezondheidsvoordelen richt Canva zich in de EVP op de impact die elke medewerker kan maken binnen het bedrijf. Ze benadrukken dat medewerkers direct betrokken en verantwoordelijk zijn voor het kunnen maken van 34 miljoen ontwerpen door gebruikers van de app. Daarnaast zijn er veel ontwikkel- en doorgroei-mogelijkheden binnen het bedrijf, wat voor veel nieuwe medewerkers erg aantrekkelijk is.


De voordelen van Canva

✅ Ondersteunt verhuizingen voor dichter bij Canva kantoren te kunnen werken.

✅ Ontbijt, Lunch en sporten wordt geheel gratis aangeboden.


Unilever

Unilever is een Brits-Nederlands transnationaal bedrijf voor consumentengoederen en 1 van de 7e meest waardevolle organisatie’s in heel Europa. Unilever wil naar de buitenwereld laten weten dat medewerkers werk doen om de wereld een stuk beter te maken. De EVP slogan is bij Unilever dan ook: “a better business, a better world, and a better you”.

Daarnaast heeft Unilever een lijst met financiële voordelen voor nieuwe medewerkers. Een aantal van deze voordelen zijn: korting op Unilever producten, aandelen bonus, leer budget voor verdere ontwikkeling.


De voordelen van Unilever

✅ Maakt een positieve impact in de wereld.

✅ Bevat veel financiële voordelen.

✅ Is een enorm groot en stabiel bedrijf wat veel zekerheid biedt.


Google

Google's motto "do cool things that matter" is aantrekkelijk voor veel werkzoekenden. De focus van het bedrijf op innovatie en het maken van een verschil in de wereld spreekt veel mensen aan. Google staat ook bekend om zijn uitstekende voordelen en "coole" extraatjes, die een groot deel uitmaken van zijn waardepropositie voor werknemers. Daarnaast ligt er een sterke nadruk op loopbaanontwikkeling.

Google gebruikt video's van medewerkers op platforms zoals YouTube om hun werkcultuur te laten zien en hoe leuk het is om daar te werken. Dit is een geweldige manier om toptalent aan te trekken, omdat mensen zelf kunnen zien hoe het is om bij Google te werken.


De voordelen van Google

✅ Deelnemen aan diverse leer programma’s om nog beter in je vak te worden

✅ Hybride werk mogelijkheden

✅ Kantoor vol met faciliteiten


Nike

Een van de kernpunten van Nike's waardepropositie voor werknemers is "Winnen als een team". Dat gevoel is terug te zien in de voordelen en het leven bij Nike. De cultuur van Nike legt de nadruk op innovatie in de sportwereld met een teammentaliteit. Het bedrijf benadert voordelen en compensatie met hetzelfde perspectief. Nike biedt onder andere fitnesskortingen, vergoedingen voor verhuizing, competitief salaris en pensioenplannen, en geavanceerde leermogelijkheden.


De voordelen van Nike

✅ Exclusieve toegang tot diverse Nike producten, fitness faciliteiten op kantoor.

✅ Veel financiele compensatie, zoals bij verhuizing en huisvesting.


Linkedin

LinkedIn's EVP wordt verwoord in de trendy #LinkedInLife slogan, die werknemers aanmoedigt om alles over de bedrijfscultuur te posten op het sociale mediakanaal. Het bedrijf biedt een divers scala aan voordelen, verdeeld in categorieën zoals gezondheid, gezin, passie, essentiële zaken en extra's. Dit is een uitgebreid pakket aan voordelen en compensaties, dat alles dekt van kinderopvang, ouderenzorg en huisdieropvang tot onderwijsvergoeding en levensverzekering. Werknemers krijgen aan het einde van het jaar een "betaalde sluiting", waarbij het bedrijf een week sluit om vakantie te houden en feestdagen te vieren.



De voordelen van LinkedIn

✅ Vele financiële extra’s 

✅ Lunch tegoed 


Hubspot

HubSpot’s EVP begint met de slogan: “Jouw beste werk begint hier”. Hubspot is een perfect voorbeeld van een moderne en hippe scale-up. Dit kunnen voordelen zijn als: onbeperkt verlof, volledig remote werken, een sabbatical na vijf jaar, ouderschapsverlof en meer. De kernbelofte van HubSpot’s EVP is een balans tussen werk en privé die belooft je te helpen de beste versie van jezelf te zijn. HubSpot is transparant over zijn prioriteiten, met een nadruk op inclusiviteit en diversiteit. In een document van meer dan 100 pagina’s genaamd de “HubSpot Culture Code” is beschreven hoe deze cultuur wordt geïmplementeerd.


De voordelen van Hubspot

✅ Prettige werk sfeer 

✅ Enorm veel vrijheid in het werken


Hebben deze voorbeelden u geïnspireerd om ook met een EVP aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Onze content creators en social media expert kunnen u daar goed mee op weg helpen.


Commenti


bottom of page